Festival Gitaar Aan De Sluis

FESTIVAL GITAAR AAN SLUIS

Onze nieuwe samenwerking met Stichting The Guitar Society is bijna klaar. Bekijk hieronder meer details en bereid je voor op dit geweldige evenement.

FESTIVAL GITAAR AAN SLUIS – voor jong tot oud

Op 22 oktober zal het eerste gitaarfestival van Leidschendam plaatsvinden in de Dorpskerk en het Veur theater. Het belooft een dag te worden met totaal verschillende muzikale werelden waarbij de gitaar centraal staat. Het festival is voor jong tot oud en voor elk budget. In de ochtend zijn er kindervoorstellingen (0-4 jaar) in het Veur theater. In de middag en avond zal het festival plaatsvinden in de Dorpskerk. Er zijn gratis gitaar- workshops voor absolute beginners en meer gevorderde spelers. Opgeven kan via de website.

Initiatief

De in Leidschendam wonende gitarist Martin van Hees en zijn vrouw Iro Karampampa hebben als missie om de klassieke gitaar een groter podium te bieden. “De schitterende klank van een gitaar met nylon snaren verdient meer aandacht en moet toegankelijk zijn voor iedereen” is hun missie. Vanuit stichting The Hague Guitar Society, die ook een concertserie heeft in Den Haag, organiseert het stel nu het festival Gitaar aan de sluis in Leidschendam.

Concerten

Natuurlijk zijn er prachtige en bijzondere concerten op deze dag. De Griekse top gitarist en componist Giorgios Tabakis speelt op zijn 8-snarige Moov gitaar en zal tijdens het concert uitleggen over dit bijzondere opvouwbare gitaar.

Gitaristen Aktas Erdogan en Martin van Hees spelen ‘cross cultural soundscapes’. Ze gaan de uitdaging aan om verschillende muzikale stijlen op een spannende manier te mixen. Door het creëren van soundscapes wordt het publiek getrakteerd op experimentele klanken gecombineerd met Spaanse, Indiase, Turkse en elektronische klanken. Het slotconcert wordt gegeven door de crème de la

crème van het Nederlandse gitaar podium: duo Elias/Cordas.

Het slotconcert dat u niet wilt missen

Het gitaar duo met Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas staat aan de top van het Nederlandse gitaar leven. Beide gitaristen geven les aan het conservatorium en spelen de sterren van de hemel. Hun concert met een podium vol gitaren beslaat meerdere eeuwen gitaarmuziek en heeft het beroemde Concerto d’Aranjuez van de blinde Spaanse componist Joaquin Rodrigo als centraal punt. Daarnaast spelen ze Weense klassieke

Hij presenteert een reeks eigen composities en improvisaties waarbij

elementen van modern klassiek, jazz en progressieve muziek worden tentoongesteld. De Griekse roots zijn zowel melodisch als ritmisch alom

aanwezig en geeft een sound dat fris en onderscheidend is.

topstukken op bijzondere gitaren en een première van de Haagse componist Bart Berman geïnspireerd door de muziek van Franz Schubert (die overigens zelf ook gitaar speelde) en Joaquin Rodrigo.

Alle informatie is te vinden op www.gitaaraandesluis.nl

Copyrighted Image © All rights reserved.